De biodynamiske æg som lige er blevet introduceret i Danmark er
nærmest en kuriositet. Størstedelen af egproduktionen i Danmark er
fremdeles via burhøns. Burhønsene har dog fået det lidt bedre her på det
seneste. EU-regler der er trådt i kraft fra årsskiftet foreskriver et
bur på 0,75 kvadratmeter til 10 høns. Og 15 cm pind til hver høne, samt
redekasse, strøelse og slibesten til kløerne. Det svarer til at hønsene
har fået et postkort mere i tillæg til det A-4 ark de havde inden at
boltre sig på. Det er altså fremdeles ikke snak om luksuriøse forhold
for de mange burhøns der producerer ca 56 % af de 43 mio ubearbejdede æg
der sælges på et år i Danmark.
Ca 20% af æggene er økologiske. Så
er der også skrabe og frilandsæg. Og nu altså biodynamiske der
foreløbig kun har en producent.
Jeg finder burhøns forfærdelige fordi de lever ikke, de kunne lige så godt være maskiner. Folk ved åben bart ikke at den kylling der er et par kroner billiger en den som har et mærke med "økologisk" på, og så uden at tænke videre over det så har du sagt ja til at flere høns lever sådan. Men i sidste ende så er det fordi vi mennesker ikke kan tænke os til hvordan de høns lever men hvis man kunne se det ville en hel del ændre deres mening om burhøns til det bedre og vide at det er en dårlig ting.
SvarSletJeg finder burhøns forfærdelige fordi de lever ikke, de kunne lige så godt være maskiner. Folk ved åben bart ikke at den kylling der er et par kroner billiger en den som har et mærke med "økologisk" på, og så uden at tænke videre over det så har du sagt ja til at flere høns lever sådan. Men i sidste ende så er det fordi vi mennesker ikke kan tænke os til hvordan de høns lever men hvis man kunne se det ville en hel del ændre deres mening om burhøns til det bedre og vide at det er en dårlig ting.
SvarSlet