onsdag den 14. marts 2012

Er vegetarer gladere og mindre syge?

I går læste jeg to artikler, postet af mine fb venner, tusind tak til dem.;-)

Den første i videnskab.dk, omhandler indtaget af kød, specielt rødt kød og forekomsten af kræft.
Undersøgelsen fra Harvard er kæmpe stor, der er mere end 100,000 med i to studier som har varet i 22-28 år, og den bekræfter at generel dødelighed, og dødeligheden af hjerte-kar sygdomme og kræft er forhøjet hos kødspisere. Særlig slemt er det hvis man spiser bacon og pølser.

Den anden artikel, er en ret opsigtsvækkende undersøgelse, om dog meget lille. Tre små grupper af mennesker blev sat til at spise enten en ren vegetardiæt hvor mælkeprodukter var tilladt, eller en diæt med fisk 3-4 gange om ugen, eller både kød og fisk hver dag, i to uger. Vegetargruppen fik en signifikant reduktion af stress, angst og depressionsparametere i modsætning til kød og fiskespiserne. Arachidonsyren der findes i alt animalsk materiale mistænkes for at have skylden for effekten, som ikke ophæves af indtag af omega-3 fedt i fisk! Interessant.

Her er links til omtale af begge artiklerne:
http://www.fri.dk/velvaere/vegetarer-er-gladere-mennesker
http://videnskab.dk/krop-sundhed/du-far-darligere-helbred-af-rodt-kod

Ingen kommentarer:

Send en kommentar