søndag den 4. marts 2012

Firefly -økologisk vegansk restaurant på Israles plads

Besøgte for første gang Torvehallerne på Israels plads i dag. Der var mange lækkerier i madbutikkerne. Blandt andet en forretning med friske krydderurter og en med krydderier i løs vægt. Økovarer var der også, blandt andet nogle fantastiske italienske brød, det jeg købe næste gang....Til sommer når der kommer boder udenfor håber jeg det bliver fyldt med landmænd der kommer ind til byen for at sælge deres egenproducerede varer.

Gik lidt rundt og kikkede efter et godt brunchsted...Fik lige pludselig øje på Firefly der ligger vis a vis Torvehallerne, der var godt om plads, lækkert sted i mere gammeldagse omgivelser. København er åbenbart ikke fyldt af veganere en søndag formiddag, men jeg havde læst om stedet for nylig og ville straks gerne derhen og prøve den veganske brunch: Grød med æblemos, soyayoghurt med mûsli og bær, salat med blomster, omelet (uden æg of course) med svampefyld, pølse (no meat) på bønnestuing, lille muffin og ristet brød samt syltetøj. Pris 125 kroner. I tillæg bestilte vi en chai med hjemmelavet mandelmælk til 35 kroner.
Brunchen smagte lækkert, dog kunne brødet have været lidt bedre end det tørt ristede franskbrød vi fik. Ligeledes kunne man arbejde lidt mere på teen i den chai. Men ellers lækkert, og heldigvis kom der en del mennesker inden vi gik kl 13. Håber de får det til at løbe rundt, der er nok lidt opad bakke i kød-Danmark. Også værd at nævne: 100% økologisk, man kan også få raw food, hvedegræshots etc.
Se: http://go-firefly.com/

En sjov og smart detalje, se billedet, man bestiller sin mad via en touch screen menu, man har den på bordet hele tiden og bruger den også til at kalde på tjeneren, bede om regningen etc. -for at spare på papiret.

Kunne godt savne lidt mere pionerånd hos os skandinavere en gang i mellem. Eller bare være en lille smule trendy. I stedet for de evindelige cocktailpølser kan man prøve noget andet en gang iblandt! Og Firefly er et smart og rart sted hvis man skulle få lyst til at prøve vegansk mad. Samtlige københavnske veganere kender nok stedet i forvejen, der er ikke så meget at vælge mellem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar