tirsdag den 31. juli 2012

Kød produceret i laboratoriet!
















En ven sendte mig dette link: http://www.huffingtonpost.co.uk/andre-langlois/labgrown-meat-an-ethical-revolution_b_1693652.html. Artiklen omtaler produktion af kød til menneskeføde i laboratorier, altså at man med udgangspunkt i celler fra rigtige dyr får disse til at formere sig i laboratorier og på denne måde producerer kød uden dyrehold. Kontroversielt? Ja, helt sikkert ud fra både etiske, ernæringsmæssige og mange andre aspekter. Men det er i hvert fald indenfor rækkevidde at producere kød på denne måde. Måske kan det løse nogle problemer både med hensyn til forurening/klima og dyreetik i fremtiden. Det er i hvert fald efter sigende miljøhensyn og stigende efterspørgsel der er drivkraften bag forskningen. For at efterspørgselen efter kød som føde kommer til at falde fordi vi overgår til vegetarisk føde er ikke lige indenfor rækkevidde. Tvært imod. De fleste veganere vil nok ikke juble over denne nye mulighed, men måske de kødelskende på sigt, og dem bliver der som bekendt flere af eftersom store befolkningsgrupper der traditionelt har spist meget lidt kød overgår til et mere kødbaseret moderne vestlig kosthold.
Hvad jeg synes? Umiddelbart virker det frastødende.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes vidst også at det umiddelbart virker frastødende..
    Men hvorfor er det ikke muligt at få folk til at spise mindre kød? Er der nogen reelle undersøgelser på det punkt? Eller er det "bare" fordi folk elsker at spise kød hver dag?

    SvarSlet
  2. Så længe landets fremmeste indenfor ernæring anbefaler at man spiser animalsk protein for at tabe sig, uden tanke for miljø, dyreværn og sundhed på længere sigt er der vidst ikke meget håb.
    Den eneste fornuftige løsning på overvægt, nemlig at spise lidt i stedet for meget, næh det er da alt for krævende, kan ikke lade sig gøre;-) Og i øvrigt kommer økonomiske hensyn foran alt, det er den danske svineproduktion et godt eksempel på.

    SvarSlet