fredag den 9. november 2012

Den store forskel -2

Mickey Gjerris, bioetiker og ansat ved Natur og Biovidenskabelig fakultet har i dag skrevet en klumme på Dyrenes beskyttelses side, hvor han opfordrer til at købe kød fra dyr der har været udsat for mindre lidelse i kødproduktionen.
Gjerris må med sine argumenter om at vi godt må bruge dyr som forsøksdyr i forskningen og spise kød fra fritgående/økologisk produktion anses for nytteetiker, altså en der mener at mennesket må bruge dyr til sin egen nytte når vi samtidig forsøger at minimere dyrenes lidelse.
Det retighedsetiske standpunkt går meget længere og forfægtes bl.a. delvis af dyreværnsorganisationen Anima, som mener at vi ikke skal spise animalske produkter, ej heller bruge dyr i forsøg,  til beklædning eller dyrefoder. Nytteetikerens synspunkt er pragmatisk og er et skridt på vejen bort fra den ligegladhed der præger vores handlinger som storforbrugere af kød til næsten ingen penge som følge af usle forhold for dyrene i landbruget. Det ultimative er selvfølgelig det næsten uopnåelige ideal om ikke at bruge dyrene overhovedet, men at enerkende deres ret til et uforstyrret liv i naturen, på linje med mennesker.
Læs hans indlæg her: http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/den-enkle-regel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar