lørdag den 17. november 2012

Ny nordisk hverdagsmad og klima

























Lokale fødevarer, økologi og mindre kød er stikord for ny nordisk hverdagsmad(NND), Afhængig af hvilken version af NND man vælger, kan man reducere klimaaftrykket med op til 27% i forhold til almindelig dansk kost. Effekten afhænger af tre faktorer; Reduceret kødforbrug, lokale fødevarer og økologi. Henrik Saxe fra Fødevareøkonomisk institut på KU har skrevet om dette i Climatic Change - Information har i dag en artikel om klima og mad med udgangspunkt i Saxes artikel:
http://www.information.dk/317210
Kan JEG redde verden, er overskriften på denne artikel som dermed henspejler på udtrykket "man kan ikke redde verden alene" -  som oftest bruger vi udtrykket som en dårlig undskyldning for at vi ingenting gør, men i stedet for vælter os i mad og ignorerer verdens sult og miljøproblemer. Sandheden er at vi kan redde verden - det er endog nemt, der kræver "bare" at vi alle, som enkeltpersoner og samfund gør det der skal til - den sidste analyse står for egen regning, ikke Informations;-)

Omtale af Saxes forskning på KUs hjemmeside:
 http://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2012/2012.9/spis-sund-mad/

Se relativt cool video med Henrik Saxe om miljø og mad:
http://www.youtube.com/watch?v=tI2l49NKhe4 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar